محیط
۴-۶ آزمون نقش جنسیت در دیدگاه پاسخ دهندگان (آزمون T دو نمونه ای)
به منظور بررسی و مقایسه ی نظرات پاسخگویان زن و مرد در زمینه ی اهمیّت هر کدام از متغیرهای اعتماد سازمانی، عدالت سازمانی و بهره وری نیروی انسانی در میان کارکنان بیمارستان فاطمیه ی شاهرود از آزمون T دو نمونه ای استفاده می کنیم. برای هر کدام از متغیرهای عدالت سازمانی، اعتماد سازمانی و بهره وری نیروی انسانی و ابعاد مربوط به آنها، آزمونی را انجام می دهیم با فرض صفر و فرض مقابل زیر:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
که میانگین نظرات گروه زنان و میانگین نظرات گروه مردان است. این آزمون بدین معناست که آیا بین نظرات زنان و مردان تفاوت معناداری دارد یا خیر؟
نتایج آزمون در جدول (۴-۱۹) آمده است. همانطور که مشاهده می شود در مؤلفه های بهره وری نیروی انسانی، عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، عدالت مراوده ای، اعتماد به مدیر، اعتماد به سازمان، توانایی، وضوح، حمایت سازمانی، انگیزش، ارزیابی، اعتبار و محیط، مقدار (sig) مربوط به آزمون لِوین برای تساوی واریانس ها بزرگتر از ۵ درصد می باشد. بنابراین، فرض برابری واریانس ها (H0) پذیرفته می شود. از طرفی، در مؤلفه های عدالت سازمانی، اعتماد سازمانی، اعتماد به همکاران و وضوح، مقدار (sig) مربوط به آزمون لِوین برای تساوی واریانس ها کوچکتر از ۵ درصد می باشد. بنابراین، فرض برابری واریانس ها (H0) ردّ می شود.
در ادامه ی جدول، پارامترهای مربوط به آزمون t برای تساوی میانگین ها آمده است. همانطور که مشاهده می شود، مقدار (sig) مربوط به مؤلفه های عدالت سازمانی، اعتماد سازمانی، بهره وری نیروی انسانی، عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، اعتماد به مدیر، اعتماد به همکاران، اعتماد به سازمان، توانایی، وضوح، حمایت سازمانی، انگیزش، ارزیابی، اعتبار و محیط بزرگتر از ۵ درصد می باشد. بنابراین فرضیه ی H0 پذیرفته می شود و بین نظرات زنان و مردان در سطح خطای ۵ درصد تفاوت وجود ندارد و نظرات آنها یکسان می باشد.
همچنین sigمربوط به مؤلفه ی عدالت مراوده ای، کوچکتر از ۵ درصد می باشد. بنابراین فرضیه ی H0 رد می شود و بین نظرات زنان و مردان در سطح خطای ۵ درصد تفاوت معناداری وجود دارد و نظرات آنها یکسان نمی باشد. به طوری که از نظر زنان عدالت مراوده ای با میانگین ۳۷/۳ از ۵ به نسبت اعتقاد مردان با میانگین ۸۶/۲ اهمیت بالاتری دارد.
جدول (۴-۱۹). نتایج آزمون T و آزمون لوین برای مقایسه ی نقش جنسیّت در دیدگاه پاسخ دهندگان (منبع : داده های پژوهش)
مؤلفه
جنسیت
میانگین
انحراف معیار
آزمون لوین برای تساوی واریانس ها
آزمون t برای تساوی میانگین ها
مقدار
آماره ی F
(مقدار Sig)
مقدار آماره ی t
درجه ی آزادی
مقدار Sig (دو دامنه)
عدالت سازمانی
زن
۰۲/۳
۷۴۱/۰
۴۱۴/۴
۰۳۷/۰
۴۲۱/۱
۰۸۴/۲۶
۱۶۷/۰